Van 29 naar 1: NBU heeft marktselectie Noordelijk Niertje gewonnen! Van 29 naar 1: NBU heeft marktselectie Noordelijk Niertje gewonnen!

v


19 juli 2017

Maar hoe gaat zo’n selectietraject eigenlijk? De gemeente Rotterdam heeft eind november 2016 een niet-openbare procedure uitgeschreven om te komen tot verkoop van de gronden van de locatie Noordelijk Niertje in Kralingen Oost Rotterdam. Hierop zijn 29 inzendingen ontvangen. Een behoorlijk aantal. Deze inzendingen gingen in op de ervaring met dergelijke projecten van de gegadigde, maar ook op de visie op het gebied, duurzaamheid en omgevingsmanagement. In februari 2017 hebben wij gehoord dat van deze 29 gegadigden 4 partijen waren geselecteerd om hun plan nader uit te werken. NBU was 1 van deze 4 partijen. Samen met de geluidsadviseur, architecten, makelaars, energiedeskundige en landschapsarchitecte hebben wij een plan uitgewerkt. Een hele puzzel, maar ook een leuke, intensieve periode waarin NBU als initiatiefnemer en risicodrager een doorslaggevende rol heeft bij het kiezen en sturen van het planconcept. Wij zijn dan ook erg trots dat wij ons de winnaar mogen noemen van deze marktselectieprocedure!

Onder de projectnaam NN Kralingen zullen wij het project vervolgens nader uitwerken. Op dit moment zijn de plannen nog alleen maar schetsen (ook al lijken ze al heel wat), de technische uitwerking en de verfijning moet nog plaatsvinden in de komende maanden. Net zoals de nadere afstemming met gemeente en omwonenden over verbetersuggesties voor het plan en de inrichting van de openbare ruimte. Volop werk aan de winkel voor ons dus, om vervolgens eind dit jaar/ begin volgend jaar de verkoop te kunnen starten!

Meer info? Op de website www.nnkralingen.nl kunt u zich inschrijven. U wordt dan op de hoogte gehouden van volgende stappen.

> Bekijk het project

Ook interessant