Over ons Ontwikkelt en bouwt uw thuis

v

NBU is een ontwikkelende bouwer. Al meer dan een halve eeuw zijn wij een vertrouwd begrip in de bouwwereld. Nederlandse Bouw Unie (NBU) ontwikkelt zelf projecten (koopt locaties en bedenkt daar plannen op) en bouwt het vastgoed. De nadruk ligt hierbij op woningen, maar wij bouwen ook kantoren, winkels, parkeervoorzieningen en scholen. Met een jaaromzet van circa € 40 miljoen zijn wij een middelgrote, financieel sterke, zelfstandige onderneming. Ons vertrekpunt bij alles wat wij doen, is altijd de klant.

Lees verder

 

VEILIGHEID HEEFT ONZE PRIORITEIT

De veiligheid én gezondheid van onze medewerkers is prioriteit nummer 1. Zonder onze NBU’ers en alle onderaannemers (die vaak al jaren lang) voor ons werken kunnen wij onze prachtige projecten niet realiseren. Wij zijn dus zuinig op onze mensen. Op de bouwplaatsen wordt gesjouwd, gehesen, getransporteerd, op hoogte gewerkt, noem maar op. Daarbij wordt gewerkt met (zwaar) materiaal en materieel, met water en stroom en in weer en wind. Weten wat je doet én waar de gevaren zitten, is essentieel voor iedere medewerker op de bouwplaats. Daarom besteden wij dagelijks aandacht aan het up to date houden van de kennis en kunde van onze medewerkers op het gebied van veilig werken. Dit doen wij door het organiseren van toolboxmeetings. Tien keer per jaar worden digitaal diverse veiligheidsonderwerpen behandeld aan de hand van praktijkgerichte video’s gevolgd door een aantal multiple choice vragen. Hiervoor gebruiken we de bouwbox van Construction Media. Iedere bouwplaatsmedewerker is verplicht de video’s te bekijken én 100% goede score te behalen. Naast deze tien online toolboxmeetings, houden wij ook nog vier keer per jaar toolboxen op de bouwplaatsen. Daarbuiten hebben wij op al onze bouwplaatsen de veiligheidsman van de maand. NBU is VCA** gecertificeerd, veiligheidsbewustzijn continu verhogen is daarmee onderdeel geworden van ons bouwproces.

Onze missie, waarom doen wij wat we doen?     Omdat wij bij Nederlandse Bouw Unie (NBU) van ons vak houden. Het is prachtig om te zien dat onze klanten gelukkig en tevreden zijn met hun woning of bedrijfsgebouw. Een plek die past als een maatpak en die rust brengt, of juist uitnodigt om de slingers op te hangen, of die zakelijke inspiratie geeft. Bovenal een plek die functioneert waarvoor die bedoeld is en waar de eigenaren, bewoners en gebruikers trots op zijn. Het is fantastisch om jaren na oplevering langs te rijden en te zien dat onze projecten de tand des tijds doorstaan. Dat ze nog steeds mooi zijn, veilig en prettig om in te verblijven.

Lees verder

NBU Service & Onderhoud     Kleinschalige nieuwbouw, renovatie, restauratie, planmatig onderhoud, verbouwingsactiviteiten, klachtenonderhoud. Het bedrijfsonderdeel NBU Service & Onderhoud is hierin gespecialiseerd. Eigenaren van vastgoed geven hun kantoren, winkels of scholen dan ook met vertrouwen bij ons in onderhoud.

Want niet alleen de monumentale voordeur moet weer functioneren, ook de fabriek met de versleten gevelbekleding moeten weer aan de hedendaagse normen voldoen en de bedrijfsgebouwen moeten bij problemen binnen een mum van tijd operationeel zijn. NBU Service & Onderhoud bestaat uitsluitend uit doorgewinterde vakmensen. Zij werken vanuit een goed geoutilleerde werkplaats, zijn vindingrijk en spelen creatief in op elke situatie.

Cocoonz     Het bedrijfsonderdeel Cocoonz richt zich geheel op de verduurzaming van verouderde huurwoningen. Weg met tochtige woningen die er niet meer fraai bijstaan. Het unieke van het geveltransformatiesysteem van Cocoonz is dat het frameloos is. De gevelonderdelen worden geprefabriceerd in de fabriek en zijn licht van gewicht dus goed te transporteren en monteren. Zodoende kan razendsnel een oude woning worden voorzien van een mooie nieuwe gevel, waarbij overlast voor de bewoner tot een minimum wordt beperkt.

Naast de gevel kan ook het dak worden geïsoleerd en kunnen de installaties worden vervangen zodat een Nul-op de-Meter woning haalbaar is. De bewoner ervaart wooncomfort, de energierekening kan omlaag en de corporatie heeft de levensduur van de woning met decennia verlengd. Puur woongeluk!

www.cocoonz.nu

Historie     Nederlandse Bouw Unie (NBU) is al jaar en dag een financieel kerngezonde onderneming. Onze geschiedenis gaat terug naar 1966, toen wij onder de naam Walcherse Bouw Unie begonnen. Over een periode van een halve eeuw groeiden wij uit tot een gevestigde naam in de bouwwereld. Wij bouwen in opdracht van derden of verwerven grondposities waarop we voor eigen rekening en risico vastgoed ontwikkelen én bouwen.

Lees verder

De organisatie van Nederlandse Bouw Unie (NBU) is plat en heeft daardoor korte informele communicatielijnen. Het voordeel daarvan is dat er snel kan worden gehandeld: NBU is slagvaardig. De ontwikkeling en werkvoorbereiding van onze projecten vindt plaats vanuit ons kantoor in Etten-Leur. Onze uitvoerders en bouwvakkers zorgen op de bouwplaatsen voor de realisatie. In totaal werken wij met zo’n 80 betrokken NBU’ers. Een fijne club mensen die makkelijk bij elkaar binnenlopen om iets te vragen of om te regelen.

Lees verder

Klantgericht bouwen
Bij NBU staat de klant centraal.
De bedrijfsonderdelen NBU Service & Onderhoud en Cocoonz werken altijd direct voor de opdrachtgever, de klant, en daardoor is zijn de renovaties en verbouwingen altijd maatwerk. Vanuit onze expertise denken wij mee hoe de bouwwensen in praktijk kunnen worden gebracht. De kopers van onze woningen kennen we echter vaak nog niet als wij beginnen met ontwikkelen. Voorafgaand aan het ontwikkelen van een plan moeten wij dus heel goed nadenken over de wensen van onze klanten. Hoe willen zij wonen, werken en leven? Wat verwacht de doelgroep van hun woning? Hoe is de woning ingedeeld? Hoeveel kamers? Welke architectuur spreekt aan? Om hier achter te komen vragen wij geïnteresseerden in een vroeg stadium naar hun voorkeuren, spreken wij met makelaars en laten wij ons gezonde verstand spreken.

Lees verder

Bij duurzaamheid wordt vaak gedacht aan milieubewuste maatregelen, maar voor Nederlandse Bouw Unie (NBU) is het breder dan dat. NBU verstaat onder duurzaamheid het bouwen van structuren die decennialang meegaan en het tegengaan van verspilling. Tijdens de voorbereiding en uitvoering is NBU bewust duurzaam aan het werk in ál haar projecten, van nieuwbouw tot onderhoudsopdrachten. NBU werkt met materialen die lang mooi blijven en zorgt ervoor dat de stedenbouwkundige opzet en gekozen architectuur de tand des tijds doorstaat. Via ons bedrijf Cocoonz zorgen wij dat bestaande, vaak verouderde huurwoningen weer up to date worden met een veel lagere energielast.

Duurzaamheid valt of staat bij de kracht van het bedrijf. NBU bouwt daarom continu aan de structuur van de eigen onderneming. Door ervaring op te bouwen, mensen verder laten ontwikkelen en binnenboord houden, maar ook door financieel stabiel te zijn en te blijven. Lees hierover bij Organisatie.

Lees verder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen     Nederlandse Bouw Unie (NBU) staat midden in de samenleving. Wij nemen er op verschillende manieren aan deel en dragen onze verantwoordelijkheid. Niet alleen door uiterst duurzaam te bouwen, maar wij dragen ook zorg voor onze samenleving.

> Lees verder

Proces: Van begin tot tevreden klant. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij  het ontwikkelen en realiseren van uw woning of kantoor? Bekijk hoe het allemaal in z’n werk gaat.

> Lees verder

Werken bij NBU     De markt om ons heen verandert continu. Daar spelen we op in door teams te vormen met kundige collega’s. Hoe wij zijn georganiseerd, is te lezen bij Organisatie.

> Naar vacatures

 

Ook interessant