Over ons Ontwikkelt en bouwt uw thuis

v

Al meer dan een halve eeuw is Nederlandse Bouw Unie (NBU) als ontwikkelende bouwer een vertrouwd begrip in de bouwwereld. Wij ontwikkelen zelf projecten (kopen locaties en bedenken daar plannen op) én bouwen het vastgoed. De nadruk ligt hierbij op woningen, maar wij bouwen ook kantoren, winkels, parkeervoorzieningen en scholen. Met een jaaromzet van circa € 40 miljoen is NBU een middelgrote, financieel sterke, zelfstandige onderneming. Je zou het op basis van de bedrijfsnaam niet zeggen, maar Nederlandse Bouw Unie is een echt familiebedrijf. Thijs en zijn vader Jan Voesenek (directeur/eigenaar) werken beide in het bedrijf. Thijs is inmiddels ook toegetreden tot de directie en zal in de toekomst de rol van zijn vader overnemen. Binnen NBU ligt de focus sterk op continuïteit en betrokkenheid bij de collega’s.

“Goede medewerkers zijn je toekomst en je kapitaal”

Lees verder

 

VEILIGHEID IS TOPPRIORITEIT

De veiligheid én gezondheid van onze collega’s is prioriteit nummer 1. Zonder onze NBU’ers en alle onderaannemers met wie NBU vaak al jarenlang werkt, kunnen wij alle prachtige projecten niet realiseren. Wij zijn dus zuinig op onze mensen. Op de bouwplaatsen wordt gesjouwd, gehesen, getransporteerd, op hoogte gewerkt, noem maar op. Daarbij wordt gewerkt met (zwaar) materiaal en materieel, met water en stroom, én in weer en wind. Weten wat je doet én waar de gevaren zitten, is essentieel voor iedere medewerker op de bouwplaats. Daarom is er dagelijks aandacht voor het up to date houden van de kennis en kunde van onze collega’s op het gebied van veilig werken. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van toolboxmeetings. Tien keer per jaar worden digitaal diverse veiligheidsonderwerpen behandeld aan de hand van praktijkgerichte video’s gevolgd door een aantal multiple choice vragen. Hiervoor gebruiken we de bouwbox van Construction Media. Iedere bouwplaatscollega is verplicht de video’s te bekijken én een 100% goede score te behalen. Naast deze tien online toolboxmeetings, houden we ook vier keer per jaar toolboxen op de bouwplaatsen. En op al onze bouwplaatsen benoemen we dé veiligheidsman van de maand. NBU is VCA** gecertificeerd, veiligheidsbewustzijn continu verhogen is daarmee onderdeel geworden van ons bouwproces.

Onze missie, waarom doen wij wat we doen?    Simpelweg omdat wij van ons vak houden! Pas als wij zien en merken dat onze klanten gelukkig en tevreden zijn met hun woning of bedrijfsgebouw, hebben wij onze opdracht volbracht. Het moet een plek zijn die past als een maatpak, welke individuele invulling daar ook aan gegeven wordt. Het is fantastisch om jaren na oplevering langs te rijden en te zien dat onze projecten de tand des tijds doorstaan. Dat ze nog steeds functioneren zoals bedoeld, waar de eigenaren, bewoners of gebruikers trots op zijn en graag verblijven.

Lees verder

NBU Service & Onderhoud    Kleinschalige nieuwbouw, renovatie, restauratie, planmatig onderhoud, verbouwingsactiviteiten, klachtenonderhoud. Het bedrijfsonderdeel NBU Service & Onderhoud is hierin gespecialiseerd. Eigenaren van vastgoed geven hun kantoren, winkels of scholen dan ook met vertrouwen bij ons in onderhoud.

Want niet alleen de monumentale voordeur moet weer functioneren, ook de versleten gevelbekleding van de fabriek moet weer aan de hedendaagse normen voldoen of de bedrijfsgebouwen moeten bij problemen binnen een mum van tijd terug operationeel zijn. NBU Service & Onderhoud bestaat uitsluitend uit doorgewinterde vakmensen. Zij werken vanuit een goed geoutilleerde werkplaats, zijn vindingrijk en spelen creatief in op elke situatie.

Cocoonz   Het bedrijfsonderdeel Cocoonz werkt voor woningcorporaties en richt zich geheel op de verduurzaming van verouderde huurwoningen. Weg met tochtige woningen die er niet meer fraai bijstaan. Het unieke geveltransformatiesysteem van Cocoonz is frameloos. De gevelonderdelen worden geprefabriceerd in de fabriek. Door hun lage gewicht zijn ze vervolgens uitstekend te transporteren en monteren. Dit maakt het mogelijk een oude woning razendsnel te voorzien van een mooie nieuwe gevel. En is de overlast voor bewoners minimaal.

Via Cocoonz is het ook mogelijk het dak te isoleren en de installaties te vervangen zodat een Nul-op de-Meter woning haalbaar is. De bewoner ervaart wooncomfort, de energierekening gaat omlaag en de corporatie heeft de levensduur van de woning met decennia verlengd. Puur woongeluk!

www.cocoonz.nu

Historie    Nederlandse Bouw Unie (NBU) is al jarenlang een financieel kerngezonde onderneming. Onze geschiedenis gaat terug naar 1966, toen wij onder de naam Walcherse Bouw Unie begonnen. Over een periode van een halve eeuw groeiden wij uit tot een gevestigde naam in de bouwwereld. Wij bouwen in opdracht van derden of verwerven grondposities waarop we voor eigen rekening en risico vastgoed ontwikkelen én bouwen.

Lees verder

De organisatie van Nederlandse Bouw Unie is net als bij veel andere familiebedrijven plat met korte, informele communicatielijnen. Dit maakt NBU slagvaardig. Snel handelen is daarom ook aan de orde van de dag. De ontwikkeling en werkvoorbereiding van onze projecten vindt plaats vanuit het kantoor in Etten-Leur. Onze uitvoerders en bouwvakkers zorgen op de bouwplaatsen voor de realisatie. In totaal hebben we ruim 80 betrokken NBU’ers in onze gelederen. Een fijne club mensen die makkelijk bij elkaar binnenloopt om dingen te vragen/regelen.

Lees verder

Klantgericht bouwen
Bij NBU staat de klant centraal. De bedrijfsonderdelen NBU Service & Onderhoud en Cocoonz werken altijd direct voor de opdrachtgever en dus de klant. Renovaties en verbouwingen zijn altijd maatwerk. Gelukkig is er binnen NBU veel expertise aanwezig. Onze collega’s denken graag mee op zoek naar de beste oplossing. De kopers van onze woningen zijn echter nog niet bekend als de ontwikkeling start. Het is dus belangrijk voorafgaand aan het ontwikkelen van een plan al na te denken over de wensen van deze kopers. Hoe willen zij wonen, werken en leven? Welke verwachtingen zijn er? Denk dan bijvoorbeeld aan het aantal kamers of de indeling van de woning. Welke architectuur spreekt aan? Om hier achter te komen vragen wij geïnteresseerden in een vroeg stadium naar hun voorkeuren, spreken wij met makelaars als ervaringsdeskundigen bij uitstek en komt ook hier onze expertise om de hoek kijken.

Lees verder

Duurzaamheid omvat milieubewuste maatregelen, maar voor Nederlandse Bouw Unie (NBU) is het breder dan dat. Ook het bouwen van structuren die decennialang meegaan en het tegengaan van verspilling vallen eronder. Tijdens de voorbereiding en uitvoering is NBU bewust duurzaam aan het werk in ál haar projecten, van nieuwbouw tot onderhoudsopdrachten. NBU werkt met materialen die lang mooi blijven en zorgt ervoor dat de stedenbouwkundige opzet en gekozen architectuur de tand des tijds doorstaat. Ook ons bedrijf Cocoonz is een mooi voorbeeld. Bestaande, vaak verouderde huurwoningen zijn dankzij Cocoonz weer helemaal up to date met een veel lagere energielast.

Duurzaamheid valt of staat bij de kracht van het bedrijf en de mensen die er werken. NBU bouwt daarom continu aan de structuur van de eigen onderneming. Door ervaring op te bouwen, collega’s zich verder te laten ontwikkelen en binnenboord te houden. Ook is het belangrijk financieel stabiel te zijn én blijven. Lees hier meer over bij ‘Organisatie’.

Lees verder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen     Nederlandse Bouw Unie (NBU) staat midden in de samenleving. Wij nemen er op verschillende manieren aan deel en dragen onze verantwoordelijkheid. Niet alleen door uiterst duurzaam te bouwen, maar wij dragen ook zorg voor onze samenleving.

> Lees verder

Proces: Van begin tot tevreden klant. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij  het ontwikkelen en realiseren van uw woning of kantoor? Bekijk hoe het allemaal in z’n werk gaat.

> Lees verder

Werken bij NBU     De markt om ons heen verandert continu. Daar spelen we op in door teams te vormen met kundige collega’s. Hoe wij zijn georganiseerd, is te lezen bij Organisatie.

> Naar vacatures

 

Ook interessant