Blossem wint BLAStprijs 2022!

v


3 november 2022


Het plan voor nieuwbouwproject Blossem aan de Ettensebaan in Breda, een ontwikkeling van ontwikkelingscombinatie NBU/ Maas-Jacobs en naar ontwerp van Studioninedots in samenwerking met Karres en Brands, is door de jury unaniem uitgeroepen als winnaar van de BLAStprijs 2022. ‘Blossem is op alle vlakken een voorbeeldproject. Dit heeft de stad nodig,’ aldus de jury.  De BLAStprijs, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw, heeft als doel om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren.

De jury koos unaniem het project Blossem, op het voormalige fabrieksterrein van Nibb-it, tot winnaar. Blossem wordt een groene, autoluwe wijk met zo’n 600 woningen. Uit het juryrapport: ‘Blossem heeft door de 100 dagen-aanpak de grootste kwaliteitswinst geboekt en is een duidelijk voorbeeld van hoe die aanpak zou moeten werken. Het gevarieerde groen, de aandacht voor overgangen, de mobiliteitsvisie, de hoge dichtheid, de diversiteit aan woningtypes en volumes, de aandacht voor de cultuur van de plek als voormalig fabrieksterrein, de zorgvuldige aansluiting met de buurt; door de integrale aanpak hebben alle aspecten gelijke aandacht gehad en valt alles samen. De kwaliteiten van dit plan zullen ook buiten de plangrenzen een positieve impuls geven. Een cadeau niet alleen voor de toekomstige bewoners maar ook voor de omwonenden.’

Als Nederlandse Bouw Unie (NBU) zijn wij enorm trots op dit project waaraan door het hele team keihard is gewerkt.

Het eerste deelplan Redwood (53 appartementen tussen de 50-99 m² met VON-prijzen vanaf € 257.500,-) gaat binnenkort in verkoop: Redwood – Blossem – Nieuwbouw in Breda (blossem-breda.nl)

Bekijk hier het juryrapport >>

Ook interessant