Start bouw Hof van Asselbergs Zichtbaar van de grond

v


25 november 2017
Zaterdag 25 november vieren partners Stadlander en Nederlandse Bouw Unie (NBU)
met het gereedkomen van de keldervloer van de toekomstige stallinggarage de bouwstart van Hof van Asselbergs in Bergen op Zoom. Een complex met 17 eengezinswoningen en 65 appartementen. Omwonenden, gemeente en samenwerkingspartners zijn uitgenodigd om deze mijlpaal bij te wonen.

Aan de Zuid-Oostsingel, op de locatie van de voormalige BBA-busremise schuin tegenover het station, verrijst een duurzaam nieuw binnenstedelijke wooncomplex met 82 woningen in een mix van 26 middeldure huur- en 56 sociale huurwoningen. Architectenbureau Mulleners+Mulleners heeft het ontwerp gemaakt. Hun verwijzing naar traditionele architectuur zorgt ervoor dat het nieuwe plan goed past bij de statige omliggende wijk. Hof van Asselbergs vormt een voortreffelijke aanwinst voor de entree van Bergen op Zoom vanuit het vernieuwde Stationsplein en vergroot zo de aantrekkelijkheid van de stad. 

De comfortabele woningen rondom het intieme stedelijke hof zijn levensloopbestendig, de eengezinswoningen worden zeer energiezuinig en de appartementen Nul-op-de-Meter middels zonnepanelen op de daken uitgevoerd. Het voormalige karakteristieke BBA-kantoor blijft gehandhaafd en wordt verbouwd tot woningen waarmee het een onderdeel wordt van het complex.

Nederlandse Bouw Unie uit Etten-Leur heeft vorig jaar de Design & Build selectie gewonnen door het plan te optimaliseren. Na een intensieve voorbereiding is het nu dan zover, de bouw kan beginnen. Het zal nog een dik jaar duren voordat de oplevering plaats zal vinden, want deze staat gepland voor voorjaar van 2019.

Belangstellenden kunnen hun specifieke interesse kenbaar maken door nu al een interesseformulier in te vullen. Om voor de huurwoningen in aanmerking te komen, dienen geïnteresseerden ingeschreven te staan op de website www.zuidwestwonen.nl. Zodra de woningen in de loop van volgend jaar in de verhuur gaan, kunnen zij op de online advertenties reageren. 

De bouwpartners waarderen de omwonenden voor het begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden. Tot nog toe verloopt de bouw volgens plan en Stadlander en NBU hopen op een even voorspoedig vervolgtraject en een fantastische opening in 2019!

Ook interessant