NBU feliciteert Alwel met Tilia

v


6 april 2021


Woningcorporatie Alwel koopt 14 sociale huurappartementen van Nederlandse Bouw Unie (NBU) in het Van Bergenpark in Etten-Leur. Een mooie voortzetting van de samenwerking tussen beide partijen én vooral mooi voor de diversiteit van het woningaanbod in Etten-Leur.

NBU herontwikkelt een groot deel van het voormalige GGZ Breburg terrein nabij het Van Bergenplein in Etten-Leur. In twee fases komt hier een (nieuwbouw)plan met maar liefst 221 woningen. De eerste 121 woningen worden momenteel gebouwd, waaronder 14 sociale huurappartementen in woongebouw Tilia. Op 31 maart hebben onze bestuurder Karo van Dongen en Jan Voesenek (directeur-bestuurder NBU) hun handtekening onder de koopovereenkomst voor deze 14 woningen gezet.

Woongebouw Tilia op prachtige plek

Karo van Dongen: “NBU ontwikkelt en bouwt deze appartementen voor ons in de eerste bouwfase van het Van Bergenpark. Ze komen rechts achter het markante, monumentale Sint Antoniusgebouw dat prachtig is verbouwd. Heel fijn dat we op deze mooie locatie straks ook sociale huurwoningen kunnen aanbieden.” De appartementen zijn ongeveer 50 m² met één slaapkamer; daarmee ideaal voor één of twee personen.

Wonen met een ster

Bij de ontwikkeling van Van Bergenpark hebben alle gebouwen in 2019 een naam gekregen naar bomen die in het inrichtingsplan terugkomen. Jan Voesenek: “Per toeval bleek de naam van dit woongebouw hetzelfde als van het restaurant Tilia, het voormalige De Zwaan in Etten-Leur, dat recent een Michelin-ster heeft gekregen. Met onze kwaliteit durven wij nu al wel te zeggen dat deze 14 huurappartementen ster-waardig worden gebouwd.”

Verhuur gaat via Klik voor Wonen

Het duurt nog even voordat de woningen in de verhuur gaan. Karo: “Als de bouw vlekkeloos verloopt, zijn de appartementen in het eerste kwartaal van 2022 klaar. De verhuur van deze appartementen gaat via www.klikvoorwonen.nl. We verwachten ze in het vierde kwartaal van dit jaar aan te bieden. Heb je interesse, zorg dan dat je bij Klik voor Wonen ingeschreven staat. Dat is sowieso goed als je op zoek bent naar een huurwoning in West-Brabant.”

www.alwel.nl/van-bergenpark-tilia
www.vanbergenpark.nl

Ook interessant