NBU WINT SELECTIE VOOR NOG 2 WOONGEBOUWEN IN NATUURLIJK CENTRUM ZUID!

v


21 oktober 2022


Op 20 oktober 2022 is de overeenkomst ondertekend door wethouder Hugo van der Wal (Centrumontwikkeling) en Jan Voesenek, directeur en eigenaar van Nederlandse Bouw Unie BV (NBU), voor de ontwikkeling en bouw van de 2 woongebouwen E en F. De ondertekening vond plaats op de bouwplaats van Natuurlijk Centrum Zuid.

Woongebouwen in een groen park

Gemeente Krimpen aan den IJssel is eigenaar geworden van de gebouwen tussen het Raadhuisplein, Waardzicht en de Albert Schweitzerlaan. Op deze plek komen de laatste 2 woongebouwen, te weten E en F. Wethouder Hugo van der Wal: “Ook investeren we flink in het openbaar gebied. Rondom de nieuwe woningen komt groen en water. Ook leggen we nieuwe fiets- en wandelpaden aan.”

De ontwerpen hebben veel groen, hout en glas

Dit voorjaar startte de gemeente een procedure om te kiezen wie de gebouwen E en F mag ontwikkelen en bouwen. Na een zorgvuldige beoordeling heeft de NBU gewonnen. Samen met MIX-architectuur en landschapsarchitect MAAK-Space maakten zij een fris en slim ontwerp. Gebouw E springt daarbij in het oog met veel groen, hout en glas. Met 6 woonlagen aan het Raadhuisplein en 4 woonlagen aan de binnenzijde van het gebied krijgt F een getrapt gebouw waardoor lucht en licht ontstaat”, zegt wethouder Hugo van der Wal.

De appartementen zorgen voor meer doorstroom op de woningmarkt

“Het is fantastisch dat wij ook deze laatste gebouwen mogen ontwikkelen en bouwen”, vertelt Voesenek. “Het is een prachtige plek zo dichtbij het winkelcentrum. De gebouwen E en F bestaan uit 46 en 45 koopappartementen bovenop 2 halfverdiepte parkeerkelders. Eigenlijk hetzelfde als bij gebouw B (Marshall), waarvan nog een aantal appartementen beschikbaar zijn. Wij zien hier dat vooral Krimpenaren waarvan de kinderen uit huis zijn interesse hebben. Zij komen vaak uit een grotere woning met tuin. En zoeken naar het gemak van een duurzaam appartement. De volgende maanden werken wij de gebouwen E en F verder uit. Wij hopen dat de bouw van E begin 2024 start.”

Centrum-Zuid bestaat uit huur- en koopappartementen

De gebiedsontwikkeling bestaat uit 6 gebouwen. De gebouwen A, C en D worden al door NBU ontwikkeld en gebouwd voor woningcorporatie QuaWonen. Deze 3 gebouwen bestaan uit 143 sociale huurappartementen. Daartussenin wordt gebouw B gebouwd. Dit gebouw heet Marshall en bestaat uit 46 koopappartementen. De verkoop van deze appartementen is door de NBU net voor de zomervakantie gestart, kijk hier voor de beschikbaarheid of neem contact op met Van Herk Nieuwbouw Markelaardij. Op dit moment is de ruwbouw van gebouw A al ver gevorderd. Voor gebouw B is de NBU al gestart met de grondwerkzaamheden voor de halfverdiepte parkeerkelder.

Ook interessant