Ontwikkelingscombinatie NBU/ Maas-Jacobs verkoopt 154 appartementen in nieuwe wijk Blossem in Breda aan Achmea Real Estate voor PME pensioenfonds

v


3 november 2023


Breda, 3 november 2023 – Ontwikkelingscombinatie NBU/ Maas-Jacobs verkoopt een nieuw appartementengebouw met 154 appartementen in Breda, waarvan 144 in het middensegment, aan Achmea Real Estate voor PME pensioenfonds. De verkoop is begeleid door Zuiderlink Real Estate. 

Het nieuwe gebouw ‘Sierra’ wordt gerealiseerd op het voormalige fabrieksterrein van Nibb-it in Breda, dat de komende jaren wordt getransformeerd naar een groene, autoluwe en vitale woonwijk. De 144 middenhuurwoningen variëren in grootte tussen de 60 en 72 m2, de 10 vrijesectorwoningen tussen de 80 en 136m2.

Bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin en hebben een balkon of (op de begane grond) een terras. Ook zijn 109 parkeerplaatsen beschikbaar in een naastgelegen eveneens nog te realiseren parkeerhub. 

In totaal worden in de nieuwe wijk ‘Blossem’ (www.blossem-breda.nl) circa 600 woningen gerealiseerd, waaronder ook sociale huurappartementen, grondgebonden koopwoningen en koopappartementen. Daarnaast worden op de begane grond van diverse gebouwen commerciële ruimtes ingepast en is in het voormalige ketelhuis en portiersgebouw het Restaurant Blossem gevestigd. De wooneenheden zijn verdeeld over 15 gebouwen in een nieuw (stads)park. De laatste fase van de nieuwe wijk wordt naar verwachting in 2028 opgeleverd. 

“Deze woningen voorzien in een grote vraag naar duurzame, betaalbare woningen in Breda én zorgen voor een verbetering van het risico/rendementsprofiel in onze woningportefeuille”, zegt Eric Uijen, voorzitter van het Uitvoerend Bestuur van PME. “We zijn er erg blij mee.”

“Met deze verkoop zetten we een goede eerste stap in onze nieuwbouwontwikkeling Blossem”, zegt Jan Voesenek, namens de ontwikkelingscombinatie waarin Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs Groep samenwerken. “We zijn erg blij dat we in deze uitdagende marktomstandigheden na een intensief traject tot deze overeenstemming met PME zijn gekomen.”

Ook interessant