Na ruim 30 jaar wordt eindelijk gebouwd op Noordelijk Niertje in Kralingen

v


Op 5 juli jl. heeft de Raad van State uitspraak gedaan in een langslepende procedure omtrent de bouwactiviteiten aan de Kralingse Zoom, het Noordelijk Niertje. De bezwaarmakers, omwonenden, zijn op alle fronten in het ongelijk gesteld. De omgevingsvergunning voor de bouw van 54 herenhuizen en tweekappers is hiermee onherroepelijk.

 

Het gebied Noordelijk Niertje, gelegen tussen de Leendert Butterstraat en Kralingse Zoom, ligt al jaren braak. In het verleden zijn meerdere plannen voor deze locatie bedacht. Diverse juridische procedures hebben weten te voorkomen dat hier kon worden gebouwd. De uitspraak van de Raad van State maakt een einde aan de onzekerheid. In de 2ehelft van augustus 2019 is het dan eindelijk zover: de bouw van het nieuwbouwproject NN Kralingen kan van start.

 

NN Kralingen bestaat uit 31 Kralingse Heren (statige herenhuizen) met een halfverdiepte parkeergarage en 23 Kralingse Schouten (royale tweekappers). In de zomer van 2017 is Nederlandse Bouw Unie (NBU) door de gemeente geselecteerd om de ontwikkeling en bouw van het Noordelijk Niertje op zich te nemen. Het uitwerken van de plannen verliep zeer voorspoedig zodat in december 2017 de omgevingsvergunning kon worden aangevraagd en in februari 2018 de verkoop startte. In korte tijd hadden de makelaars van de kantoren TW3 en Langejan het overgrote deel van de woningen verkocht. Vervolgens werd bezwaar en beroep aangetekend bij de gemeente door omwonenden die het niet eens waren met de wijze waarop de plannen tot stand waren gekomen. De start van de bouw is daardoor met ruim een jaar vertraagd.

 

Voor kopers is het een opluchting dat hun woning nu eindelijk kan worden gebouwd. Directeur/ eigenaar Jan Voesenek van NBU is eveneens blij. ‘Een nieuwe woning kopen hoort een feestje te zijn. Het geduld van de kopers van NN Kralingen is behoorlijk op de proef gesteld. Een nieuwe woning kopen is tenslotte een grote stap. Kopers moeten van alles regelen, zoals financiering, keuzes maken voor keuken, badkamer en afwerking. Vaak moeten zij ook nog hun bestaande woning verkopen. Als je dan niet weet wanneer jouw nieuwe huis wordt gebouwd, dan geeft dat veel onzekerheid en gedoe. Wij hebben de kopers zo goed mogelijk geïnformeerd gedurende het juridische traject, maar ook wij waren afhankelijk van de doorlooptijd van procedures. Ook voor onze bouwplanning is zoiets zeer lastig. Maar nu is er duidelijkheid en onze uitvoerders en bouwvakkers staan klaar om aan de slag te gaan. Wij zorgen ervoor dat de kopers hun welverdiende feestje krijgen met een fantastisch nieuw thuis in Kralingen.’

Door de langslepende procedure hebben potentiele kopers afwachtende houding aangenomen. Er zijn nog enkele Kralingse Heren te koop. De verwachting is dat deze snel verkocht zullen worden nu de start van de bouw in augustus a.s. staat gepland.

 

Bron: https://www.desteronline.nl/na-ruim-30-jaar-wordt-eindelijk-gebouwd-op-noordelijk-niertje-in-kralingen/

Ook interessant