Start bouw viering Van Bergenpark fase 2

v


20 februari 2024


Met het aanbrengen van de boorpaal gaf wethouder Jean-Pierre Schouw het startsein voor de realisatie van koopwoningen in nieuwbouwplan Van Bergenpark fase 2.

Parkachtige opzet
Op het voormalige GGz Breburg-terrein van ruim 6 hectare worden in een parkachtige opzet in totaal 225 nieuwe wooneenheden ontwikkeld en gebouwd. De eerste fase met 100 nieuwbouwwoningen is succesvol opgeleverd evenals de 20 appartementen in het prachtig getransformeerde Residentie Antonius. Dit gebouw uit begin 1900 is hét visitekaartje van de gebiedsontwikkeling Van Bergenpark. Bewoners van de nieuwe wijk lopen in slechts enkele minuten naar het Van Bergenplein voor alle benodigde dagelijkse winkels, gezellige horeca en de Leurse Haven. Ook (basis)scholen zitten vlakbij.

Wethouder ruimte en wonen Jean-Pierre Schouw: “De gebiedsontwikkeling Van Bergenpark waar deze koopwoningen onderdeel van zijn, dragen bij aan het verkleinen van het woningtekort in Etten-Leur. Dat is in onze gemeente niet anders dan in de rest van Nederland. De Etten-Leurse woningmarkt zit de afgelopen jaren flink in de lift. Niet alleen de inwoners van Etten-Leur zelf weten de weg te vinden naar nieuwe projecten, ook vanuit omliggende dorpen en steden wordt de kwaliteit van Etten-Leur als woonstad gezien. De verschillende type woningen in Van Bergenpark resulteren in een diverse wijk qua leeftijd en gezinssamenstelling.”

www.vanbergenpark.nl

Ook interessant