Trots! Groene Oase krijgt Gouden IJsselsteen

v


11 september 2020


Beste collega’s,

Wij mogen met elkaar als NBU’ers heel trots zijn op de prijs die wij gisteren in ontvangst hebben mogen nemen: de Gouden IJsselsteen voor ons mooie plan De Groene Oase in Capelle aan den IJssel!

De 20 nieuwe woningen/ appartementen worden met name gewaardeerd door de vakjury vanwege het zorgvuldige materiaalgebruik, de inpassing in de bestaande wijk en het groen, de overgangen van de privé tuinen naar het openbaar gebied en natuurlijk de prachtige uitvoering.
De prijs werd uitgereikt op locatie in klein comité vanwege de corona-maatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken.
MIX Architectuur en Maak Landschapsarchitecten hebben een prachtig plan ontworpen onder onze regie.

Welke prijzen worden uitgereikt:
NBU heeft gewonnen op gebied van grote plannen nieuwbouw, andere Gouden IJsselstenen worden uitgereikt voor, renovatie, transformatie van gebouwen in de stad of de inrichting van de buitenruimte en er is een publieksprijs.

Over de vorm van de prijs:
De Gouden IJsselsteen verwijst naar een typisch en historisch Capels product, namelijk een kleine gele baksteen die vroeger werd gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en kloosters. In Capelle is deze steen nog steeds zichtbaar op diverse plekken zoals de monumenten aan de Dorpsstraat 176 en de Dorpsstraat 181. Stenen waren destijds duur, wie er dus in slaagde om een bakstenen huis te bouwen werd steenrijk genoemd. Het gaf status en straalde trots uit.

Aan iedereen die aan dit prachtige project heeft gewerkt, een welverdiend digitaal applaus! Super gedaan.
En aan iedereen die aan andere projecten werkt: ook al krijgen die geen prijs, voor ons zijn jullie allemaal goud waard!

Namens de directie,
Séverine

Ook interessant