Verkoop Withofperceel Alwel verkoopt bouwperceel op Het Withofterrein aan Nederlandse Bouw Unie

v


9 juli 2021


Het verkoopcontract is getekend. Nederlandse Bouw Unie (NBU) koopt het kavel naast het monumentale Withofklooster aan de Bisschopmolenstraat van woningcorporatie Alwel. Alwel bestuurder Karo van Dongen en Jan Voesenek van NBU zetten op 8 juli hun handtekening onder het koopcontract.

Karo van Dongen legt uit waarom het perceel te koop stond. “Met de gemeente is afgesproken dat we op het braakliggende Withofterrein zowel sociale huur, als vrije sector koopwoningen realiseren. Deze vrije sector woningen horen niet tot onze kerntaak. Daarom boden we een perceel te koop aan om maximaal 40 vrije sector appartementen te realiseren. Met deze verkoop gaat het laatste stukje van het bijzondere Withofterrein invulling krijgen.”

“Wij kopen één van de mooiste plekken om te wonen in Etten-Leur, naast het prachtige monument en dichtbij het centrum en de dagwinkels. Wij gaan een statig gebouw ontwikkelen met 40 royale koopappartementen tussen de 100 en 175 m² woonoppervlak en met parkeren in de kelder. Een chique gebouw voor het hogere segment”  aldus Jan Voesenk directeur van NBU.  “De ontwikkeling past binnen het bestemmingsplan en het project krijgt de naam De Hoogschout.” Het ontwerpproces is net gestart dus er zijn nog geen plattegronden of gevelbeelden, maar de projectwebsite www.dehoogschout.nl is wel reeds gelanceerd. Geïnteresseerden in de ontwikkeling kunnen zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven. Naar verwachting start de verkoop begin 2022 en de bouw eind 2022.

Ook interessant