Blossem – Breda Een nieuwe voorkant voor Tuinzigt

v


Ontwikkelingscombinatie NBU/Maas-Jacobs werkt samen aan de transformatie van het voormalig Nibb-it terrein in Breda (5,2 hectare). Daar komt de nieuwe wijk Blossem, waarbij wonen in het park centraal staat. Een ontwikkeling die naadloos aansluit op de ambitie om van Breda een stad in een park te maken.

Blossem betreft zowel de grond- als opstalexploitatie, de ontwikkeling en bouw. Daar hoort natuurlijk ook een nieuw bestemmingsplan bij waarbij deze prominente locatie in de stad een nieuwe betekenis krijgt. Het historische industriële DNA van de locatie blijft in de nieuwe stedenbouwkundige opzet leesbaar. De aanleg van het autovrije buurtpark verankert het plan in de omgeving, werkt als groene verbinder en maakt bovenal de ambitie van wonen in het park waar. En dat met het bourgondische stadscentrum van Breda vlakbij. Blossem combineert het stadsleven met groen en buitenzijn.

Uiteindelijk bestaat Blossem uit achttien duurzame, eigentijdse woonclusters met in totaal 663 woningen. Uitgangspunt is het bewerkstelligen van woningen en appartementen in verschillende prijscategorieën voor een brede doelgroep. Zowel huur als koop, met speciale aandacht voor woningen in het betaalbare segment. Zo kan iedereen genieten van deze aantrekkelijke leefomgeving. Doel is het nieuwbouwplan in verschillende fases te realiseren.

Bekijk de projectwebsite

Ook interessant