Campus 015 – Delft Studentenhuisvesting in getransformeerd kantoorgebouw

v


Pal naast de campus van de TU Delft transformeerde NBU het voormalige TNO kantoorcomplex van 9.500 m² tot studentenhuisvesting voor Camelot. In het gebouw, met zijn significante groenachtige gevel, werden 289 gloednieuwe woonstudio’s van hoge kwaliteit voor één- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Studenten uit binnen- en buitenland vinden in Campus 015 een warm en gezellig onderkomen met de collegezalen en het oude centrum van Delft op loopafstand.

Olaf: ‘Camelot en NBU hebben beide een platte organisatiestructuur; geen ingewikkelde en vertragende tussenlagen. Het fijne daarvan is dat wij gelijk met de beslissers aan tafel zaten. Het is hand erop, klap op tafel en gaan. Voor de transformatie van dit gebouw was 10 maanden beschikbaar. Kort, maar mogelijk vonden wij. Het is dan fijn dat je snel kunt schakelen.

We moesten namelijk opengaan aan het begin van het academische studiejaar, en open betekent in dit geval geheel ingericht en gemeubileerd opleveren. Leegstand was uit den boze. Door heel slim te werken is dit hoogstandje van transformatie geklaard. Logistiek stak de aanpak van NBU sterk in elkaar. Samen met ons is er een planning gemaakt waarbij op de benedenverdiepingen werd verbouwd, terwijl op de bovenverdieping al werd afgebouwd en ingericht. Door goede afstemmingen en de kracht van bedrijfsoverschrijdend kunnen werken gingen we op tijd open en hebben we nu uiterst tevreden huurders.’ >

Ook interessant