Natuurlijk Centrum Zuid – Krimpen aan den IJssel 137 koop- en 143 huurappartementen

v


Op een markante en centrale plek van Krimpen aan den IJssel is een woongebied in ontwikkeling dat een groene parkomgeving en woonkwaliteit combineert op een steenworp afstand van het winkelcentrum Crimpenhof en vele voorzieningen. In totaal bestaat Natuurlijk Centrum Zuid straks uit zes appartementengebouwen met in totaal 280 zeer duurzame koop- en huurappartementen.

De gebouwen zijn als parels in het groen en staan op een zogenaamd ‘groen canvas’. Dit nieuwe weelderige groen is de basis van de gebiedsontwikkeling en creëert een aangename leefomgeving. Water wordt hierbij op verschillende manieren ingezet, zowel voor de beleving als voor de waterhuishouding, klimaatadaptatie en energievoorziening. De 280 appartementen worden voorzien van koeling en verwarming via een collectieve WKO-installatie (Warmte-Koude-Opslag), die gebruik maakt van de bodem en aquathermie via omliggende wateren. Het project heet niet voor niets Natuurlijk Centrum Zuid!

Nederlandse Bouw Unie ontwikkelt en bouwt het plan Natuurlijk Centrum Zuid. Twee van de drie gebouwen met koopappartementen zijn in verkoop, Marshall en Williams, vernoemd naar Nobelprijs winnaars voor de Vrede. Het derde gebouw, genaamd King, is in ontwikkeling. De overige drie gebouwen met sociale huurappartementen realiseert NBU in opdracht van woningcorporatie QuaWonen.

Bekijk hier de projectwebsite: www.natuurlijkcentrumzuid.nl

Ook interessant