Riethoek, Kloetinge (Goes) Groots op de grens van Goes en Kloetinge

v


Riethoek, een uitdagende mooie plek nabij het Oostmolenpark op de grens van Goes en Kloetinge. Samen met Britta en Diederik van Egmond van het gerenommeerde architectenbureau Van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk hebben wij de architectonische uitwerking ter hand genomen. Het resultaat mag er zijn: het zijn schitterende klassieke woningen in de stijl van de jaren 30 geworden, volledig toegesneden op de bijzondere locatie én de wensen van de toekomstige bewoners.

De warm ogende, goed gedetailleerde woningen, zijn samengesmolten tot een sfeervolle woonwijk met inmiddels al meer dan 180 woningen in meer dan 20 (!) verschillende types (hoek- en rijwoningen, tweekapper, vrijstaand, gelijksvloers etc.). Naast de ontwikkeling en realisatie van de woningen is NBU ook verantwoordelijk voor de complete bestemmingsplanprocedure, het slopen, saneren en het bouw- en woonrijp maken van de gehele locatie.

Maarten, bedrijfsleider: ‘Onder mijn verantwoordelijkheid valt de helft van de bouwproductie van NBU. Mijn werk speelt zich deels af op het kantoor en bij de bouwteams op de bouwplaats. Ik stuur een aantal bouwteams aan. Met de uitvoerders en werkvoorbereiders spreek ik de werken door, hoe die er voor staan. Als ik op de bouwplaats ben, spreek ik ook altijd even onze timmerlieden.’ >

Andere topstukken