Riethoek – Kloetinge (Goes) Groots op de grens van Goes en Kloetinge

v


Riethoek is een mooie plek nabij het Oostmolenpark op de grens van Goes en Kloetinge. Samen met Britta en Diederik van Egmond van het gerenommeerde architectenbureau Van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk ging NBU de uitdaging aan. Het resultaat mag er zijn: het zijn schitterende klassieke woningen in de stijl van de jaren dertig geworden, volledig toegesneden op de bijzondere locatie én de wensen van de bewoners.

De warm ogende, goed gedetailleerde woningen zijn samengesmolten tot een sfeervolle woonwijk met meer dan 180 woningen in meer dan twintig (!) verschillende types. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoek- en rijwoningen, tweekappers, vrijstaande en gelijkvloerse woningen. Naast de ontwikkeling en realisatie van de woningen is Nederlandse Bouw Unie ook verantwoordelijk voor de complete bestemmingsplanprocedure, het slopen, saneren en bouw- en woonrijp maken van de gehele locatie.

Maarten, bedrijfsleider: ‘Onder mijn verantwoordelijkheid valt de helft van de bouwproductie van NBU. Mijn werk speelt zich deels af op kantoor en gedeeltelijk ook bij de bouwteams op de bouwplaats. Ik stuur een aantal bouwteams aan. Met de uitvoerders en werkvoorbereiders spreek ik de werken door, zodat we precies weten hoe we ervoor staan. Als ik op de bouwplaats ben, spreek ik ook altijd even onze timmerlieden.’>

Andere topstukken