Strandweg, Hoek van Holland Steenworp afstand van het strand

v


Het project op de prachtige locatie aan de Strandweg in Hoek van Holland hebben wij door middel van een door de gemeente Rotterdam uitgeschreven competitie verworven. De stedenbouwkundige invulling van deze bijzondere locatie vroeg om een zeer zorgvuldige aanpak. Het ontwikkelen en bouwen van appartementen in het vrije duingebied is per slot van rekening geen alledaagse opgave. Wij vonden het essentieel om in het ontwerp een zo groot mogelijk doorzicht naar het achterliggende duinlandschap te behouden.

Transparantie en een zo gering mogelijke aantasting van het duinlandschap hebben bij de ontwikkeling in dit plan centraal gestaan. Om hieraan te kunnen voldoen hebben wij de parkeergarage, met voor ieder appartement maar liefst twee parkeerplaatsen, volledig in het duinlandschap geïntegreerd en staan de 4 woongebouwen op ‘poten’ bovenop de duinen. Comfortabel wonen en recreëren op hoog niveau met op steenworp afstand van het strand, wat een leven!

Herman de Kovel, projectarchitect Standweg Hoek van Holland: ‘Het meest bijzondere aan het project is toch wel dat de gebouwen op poten staan zodat het duinlandschap er prachtig onderdoor loopt. Dit in combinatie met een volledig ondergrondse parkeergarage met parkeermachines voor parkeren in 2 lagen. Door die keuze te maken, toont NBU echt lef.’  >

Maarten: ‘Het werken aan uitdagingen vind ik fijn. NBU is bij veel van dat soort projecten betrokken. Ik ben best wel trots wat wij in Hoek van Holland en aan de rand van de binnenstad van Breda hebben gerealiseerd. Aan de Strandweg in Hoek van Holland hebben we in de duinen een aantal appartementencomplexen ontwikkeld en gebouwd. De technische uitdaging daar was een parkeergarage onder de gebouwen. Er moest een vloer worden gestort van wel een meter dikte.’  >

Andere topstukken