Van Besouw – Goirle Synergie tussen verleden en toekomst

v


Met trots presenteert Nederlandse Bouw Unie de herontwikkeling Van Besouw Goirle, onderdeel van de Zuidrand Goirle. Stoer wonen op een prachtige locatie tussen de monumentale delen van de textielfabriek van Van Besouw.

Dichtbij het centrum van Goirle en het beekdal werkt NBU aan de herontwikkeling van de Van Besouw locatie. Een complexe en omvangrijke operatie, inclusief de grond-, opstalexploitatie en het bestemmingsplan, die jaren in beslag neemt. Belangrijke aandachtsgebieden zijn ecologie, waterhuishouding en cultuurhistorie.

Uiteindelijk zal het plangebied van ongeveer 6 hectare ruimte bieden aan circa 200 woningen in een groene setting. Het is een mooie mix aan woningtypen voor een diversiteit aan doelgroepen: van appartementen tot rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Ook zijn er sociale huurwoningen beschikbaar voor o.a. Woningcorporatie Leystromen.

In totaal beslaat het plan drie fases, waarvan fase 1 opgeleverd en fase 2, het appartementengebouw, 16 tweekappers en 1 vrijstaande woning, in aanbouw is. Onderdeel van fase 3 is de herbouw van het Accu- & Pompengebouw, centraal in het plan gelegen. Op de oorspronkelijke plek en de originele fundamenten, volledig in de stijl van weleer maar met de nieuwbouwkwaliteiten van nú!

Bekijk de projectsite: www.vanbesouw-goirle.nl

Andere topstukken